Most olvasnak:)

Most olvas

2011. május 31., kedd

Memóriafejlesztő társasjáték - online - "kockás" papírral

A qpodbo oldalán található memóriafejlesztő társasjáték kelléke online kapcsolaton kívül színesceruza és  lap, az utóbbi nem árt, ha négyzetrácsos.

4X4 szinten fejleszthetjük memóriánkat, hogy miért? Íme az oldal saját ajánlása:

"Egy ingyenes memória társasjátékot szeretnénk népszerűsíteni ezen a weboldalon, amit gyerekek, felnőttek, közösségedből, legjobb barátaiddal, családoddal összeállítva eljátszhatsz, az előre beépített feladatok közül valamelyiket . Egy jó társaság mellett a jókedv is emelkedhet, de amiért igazán érdemes itt maradni, az a memória fejlesztése !
Sok gyermeknek, felnőttnek nehézségei akadnak az iskolában, munkahelyen, mert problémát okoznak a látottak, olvasottak megjegyzése, visszaidézése . Memóriánk életünk során folyamatosan fejlődik . Memóriafejlesztő játékkal pedig mi magunk is sokat tehetünk memóriánk, összpontosítás, gondolkodás, emlékezés és koncentráció fejlesztése során .
Ennek a játék során segíteni lehet a gyermekeket a tanulásban . Vagy egy jó társaságban kipróbálhatod, fejlesztheted memória tudásodat, ahol kellemesen töltheted el az időt . Ha vannak kételyeid, hogy érdemes e, a rövid távú memória fejlesztése, azt most eldöntheted :
Miért játssz memória társasjátékkal ? Memóriánk már egy nappal sem lesz fiatalabb . Viszont tehetsz érte, hogy ne öregedjen ! "  Folyt:))

Minta a játékból:


A képernyőn megjelent tábla iránymutatásával minél több vonalat kell rögzítenünk lapra, táblára, .... stb. . A vonal irányát, egységmennyiségét, típusát kell megjegyeznünk, elrejtés után visszaidéznünk. A szintek pályái folyamatosan növelik a vonalak számát. Szintenként emelkedik a felhasznált színek száma (1-2-3-4)

 Egy kis szorgalommal, leleményességgel számítógépfüggetlen játékot is játszhatunk:)

2 megjegyzés:

  1. Megkaptuk az ötletet a nyári szünetre!
    Köszönjük Évi!

    VálaszTörlés
  2. Hohhó! Bocsánat, de a nyári szünetre való programszervezést én már lestoppoltam! :)

    VálaszTörlés