Most olvasnak:)

Most olvas

2011. március 17., csütörtök

Traff Park – közlekedési oktatójáték (kis)gyerekeknek

Virtuális közlekedési videómesekönyv és játszótér az interneten, a Traff Park. Történeteken keresztül sajátíthatják el a gyerekek a helyes közlekedés szabályait, majd készségfejlesztő játékok segítségével aktívan gyakorolhatják az egyes közlekedési szituációkat. A honlapot a még olvasni nem tudó gyerekek is kezelni tudják, nekik narrátor, és az animáció segít ebben, remélhetőleg szülő, nagyszülő, ...., nagytestvér is.
A történetek Traff Cityben játszódnak, főszereplői a kis traffok (autók). Mint ahogy a bevezetőben elhangzik: „Ők első ránézésre olyanok, mint az autók, de szemük, szájuk, hajuk van, és mindegyikük önálló személyiség." Az oldalt meglátogató gyerekek készíthetnek maguknak egy traffot, típust, színt, frizurát, szemszínt, kerékszínt választva leendő kedvencüknek. 
Típus kiválasztása

Szülői, nagytestvéri segítség azért is elkél, hiszen a traff rendszáma email útján érkezik meg. A játék kiindulópontja természetesen a Garázs.
Garázs

A beállításokon kívül itt helyezkednek el a történet virtuális könyvei, valamint egy polc áll a gyerekek rendelkezésére, melyre a játékok befejezéseként elnyert kupákat, trófeákat tárolhatják. A felület elérhető a www.egyszervolt.hu/traff linken, illetve az Egszervolt.hu kezdő oldalán található „Lambo” nevű traffon keresztül, mely szintén a traffparkba visz.
Saját traff nélkül az első két történet érhető el. A rendszám megérkezésével a következő oldalon jelentkezhetünk be a három betűből álló azonosítónkkal. A rendszám beírását hívóképek is segítik. További bejelentkezéseknél újra kell építenünk saját traffunkat, majd megadni a rendszámot. A garázsunkba csak akkor tudunk belépni, ha  a traff és rendszáma összeillik. (felhasználó"kép" = traff, jelszó=rendszám). 
A garázsban találhatunk eszközöket, amelyekkel megajándékozhatjuk traffunkat, mely piszkolódik, tehát tisztítani kell; kifogy az üzemanyaga, tehát tankolni kell, .... természetesen mindezeket  a játékok során megszerzett fizetőeszközök felhasználásával tehetjük meg. 


A Profil oldalon természetes megjelenik az üzlet is, többször szeretnének rábeszélni bennünket könyvvásárlására. 
Traff játékok: Katt...
Traff súgó: Katt...
Kapcsolódó hír:  http://babafalva.hu/traff-park-kozlekedesi-oktatojatek-kisgyerekeknek/

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretik nálunk a gyerekek. Ajánlom mindenkinek. Számon tartják saját Traffukat. Már legalább tíz féle, különböző módon megalkotott kis járművet kezelnek. Mind emellett hasznos készségfejlesztő játékokkal teletűzdelt a program.
    Köszönjük Évi, hogy bemutattad!

    VálaszTörlés
  2. Az én kislányom most elsős, neki is tetszett ez az oldal. Csak azt nem érti ő sem és én sem, miért nem elég a rendszám megadása, miért kell mindig újra felöltöztetni a traffot...

    VálaszTörlés
  3. Szia Attila!
    Szerintem, a traff felöltöztetése a felhasználói névnek felel meg:) Ha nem jól öltözteted fel a traffot nem fogadja el a rendszámodat sem, vagyis a jelszót. Ez csak azért derült ki, mert az én memóriám nem olyan jó, mint a gyerekeké, s befutottam a csőbe:)

    VálaszTörlés