Most olvasnak:)

Most olvas

2011. április 12., kedd

Szorzás is lehet játék 2. - Interaktív játékok

http://www.multiplication.com  honlap több, mint 50 interaktív játékot tartalmaz, amelyek játékosan, szórakoztatva segítenek a szorzótáblák memorizálásában, gyakorlásában. Természetesen segítik a térlátás, figyelem, koncentráció, koordináció, kitartás, ... fejlesztését is. A legtöbb játék lehetőséget ad a megfelelő szorzótábla, illetve nehézségi szint kiválasztására. A megjelenő szorzások eredményét a játékos(ok)nak  4-6 lehetőség közül kell kiválasztania. A játékok jelzik, számolják, esetenként megjelenítik  a helytelen megoldásokat. Néhány játék meghatározott időt biztosít a művelet elvégzéséhez, megfelelő számú helyesen elvégzett szorzás után akár mini játékot adnak jutalmul.

 1. Lehetsz király!
Mind a számolás, mind az jutalmul kapott saját királyság felépítése alkalmas arra, hogy interaktív táblán órakeretben, napköziben, korrepetáláson is alkalmazzuk a játékot.  

1. Válasszuk ki mely szorzótáblákat gyakoroljuk!

      - 0-3
      - 2-9
      - 3-12.

2. Végezzük el a szorzásokat, kattintsunk a helyes eredményt rejtő javakra!
Számoljunk, számoljunk..... és gyűjtögessünk:)
4. Megfelelő számú jó megoldás elérésekor lehetőséget kapunk az építkezésre (kastély környékének berendezésére). 
A hibás megoldásokat számolja a gép, valóban csak megfelelő  szám  helyes  megoldással juthatunk el a játékhoz.5. Kezdődhet az építkezés
Ha elkészült, illetve megváltoztatnánk a települést, akár újra lehet kezdeni az építkezést a Start Over gomb megnyomásával. A Main menü gombra kattintva a gyakorlást indíthatjuk újra. 

2. Autómosó - a fiúk kedvence:)

1. Megfelelő tábla, illetve nehézségi fok kiválasztása.2. Megérkezik a sáros járgány az autómosóba. Minden sárfolt számot rejt. 6 eredmény közül kell a helyesre kattintani.


3. 8 helyesen elvégzett szorzás  után (helyes és helytelen megoldások nyilvántartása) kezdődhet az autómosás.:) Majd érkezik az új szutykos  autó.

4. 5 autó lemosása után (40 helyesen elvégzett szorzás) jöhet a mini játék!
5. 3 megtett kör után (kurzormozgató billentyűkkel irányítva) méri az összidőt és a leggyorsabb kört:)


Folytatás következik:)

1 megjegyzés:

  1. A "Lehetsz király!" játékkal remekül szórakoznak a gyerekek, és közben persze gyakorolják a szorzótáblát. Igazi jó iskolára ráhangoló feladat, ajánlom minden szülőnek, kisgyereknek és pedagógusnak: Szabóné Nyári Erika

    VálaszTörlés