Most olvasnak:)

Most olvas

2010. május 18., kedd

Egy egyszerű nap

Közösségi oldalak, haszna, kára, hatása az ifjabb generációra. Ha jól emlékezem erről már vitatkoztunk, beszélgettünk miután a kérdőíveket kitöltettük tanítványainkkal. Akkor sem jutottunk eredményre. Leginkább pesszimistán "lekezeltük" a jelentőségét. Most eljutottunk ugyanehhez az állapothoz. Kesergünk, hogy mennyire elrontja, lefoglalja, elvonja a valós élettől az ifjúságot. Pont annyira, mint a mi korosztályunkat vonta el a rádió, a tv, a... . Mégis lettek közülünk értékes, hasznos tagjai a közösségnek. Még pedagógusok is.:)

A mai napon azonban nem ez a téma izgatott a leginkább. Reggelre ébredve rádöbbentem, hogy észlelem magamon mindazokat a jeleket, melyeket egy msn-en, iwiw-en, facebook-on, .. logó. Függő lettem, Agóra függő. Ha fellépek a netre, legyen bármi dolgom, rövidesen olvasom, hogy vaj mit írtak a többiek. Naponta legalább 10 alkalommal benézek, hátha történt valami, ami elgondolkodtat, megmosolyogtat, felborzol, ... .

Mennyire mások vagyunk, milyen különbözően reagálunk egy-egy dologra. Mégis milyen jó érzés kibeszélni magunkat. Egy-egy elejtett mondatból, szóból fűzzük tovább a szálat, "linkelünk" témáról témára. Itt odafigyelünk egymásra. (Bár időnként beleakaszkodunk egy-egy kifejezésbe, félre értelmezett mondandóba, a másik lelkébe.") Lehet, hogy ez az érzés köti a képernyőhöz az ifjoncokat is?

Pénteken offline voltam egész nap, estére elvonási tüneteim lettek.:(
Szóval, lógok a neten, Agórázom:))) Igyekszem csökkenteni a ráfordított időt. Belátom ez a függőség hátráltat is:(

4 megjegyzés:

  1. Tudod Évi erről az jut eszembe, amikor Kulcsi azt mondta, nem vagyok netfüggő, csak a Twitterről tudom meg, hogy esett a hó odakinn:-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eva!

    csakhogy kicsit arnyaljam a "mai fiatalok" kepet:
    a kozossegi oldalakat nem nagyon minositenem, nem ez a "gond". AZ sem, hogy beneznek, chatelnek, MSN-neznek, stb. A gond az, hogy ezzel (sem) fejlodnek semmit, nem kene hozzank hasonlitani oket:-)
    Azzal meg talan Te is egyetertesz, hogy ha eltekintunk az informatikatol, hihetetlen mertekben csokkent a szinvonal (tudasszint), minden szinten, minden targyban.

    Egy nagyon "vicces" peldat a vegere: tegnap vizsgaztattam eppen: 20 hallgatobol alig volt olyan, aki megtudott volna nyitni Word-ben egy txt-file-t... Tudom, ez igen nehez feladat, nem is lenne szabad ilyesmit elvarni... 17-en majd megprobalhatjak maskor még.

    A resztvevok: 3-5. eves egyetemistak, tehat 20 evesek elmultak... Es mielott szol, hogy biztos nem tanitottam meg nekik - ez egy olyan vizsga, amire csak jelentkezhettek, nem volt ora, hiszen ok tudjak az anyagot, nem kell orara jarni...

    Csak mert ugy "beleszulettek"...
    Minden jot Neked!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Van benne valami. Én látom a másik oldalát is. 12. osztályosokat "tanítok" meg tanulni, ők is vizsga előtt állnak. Eddig nem volt rá szükség, mármint, hogy tanuljanak, mert kipuskázhatták (így engedéllyel) a dolgozatokat:( Mitől is bűzlik az a hal? Nem mondom, hogy a kedvenceik közé tartozom:)

    VálaszTörlés