Most olvasnak:)

Most olvas

2010. január 12., kedd

Blogelemzés

Nik's Learning Technology Blog
Tips, resources and teaching materials to help EFL and ESL teachers use ICT and new technology
Nik a Learning Technology Blog
Tippek, források és oktatási anyagok az EFL és ESL tanároknak, akik használják az IKT –t és az új technológiákat

Célcsoport a fordításban megnevezett pedagógusok, egyáltalán a pedagógusok köre, aki között szeretnék elterjeszteni az e-learning, hálózati tanulás lehetőségeit, eszközeit, illetve az előzőek használatának jó példáit.
Minderre azért van szükség, hogy a most tanulókorú ifjúságot (de a ma felnőttjeit, legyenek azok akár nagymama korúak is) a kor szellemének újdonságaival is felvértezett, innovatív pedagógusok hatékonyan terelgessék a megismerés, képesség-, készségfejlesztés és a tudományok rögös útján.
2007 tavaszán került sor az első bejegyzésre. 2008-ban volt az író a legtermékenyebb. 2009-re kissé ritkultak a bejegyzések, de továbbra is hűséges az író a témához. A blog naprakész így is, hogy írója nem árasztja el olvasóit nap, mint nap írásokkal. A meglévő bejegyzések számtalan Web 2.0-ás eszközt mutatnak be videóval, képmagyarázattal, ötleteket adnak felhasználásra. Bemutatják a szerző által vélt előnyöket a használat során, illetve rámutatnak a használat buktatóira.
Egy-egy alkalmazást élő minta mutat be, mely további, társak által gyűjtött szolgáltatára is linkelhet.

A nyitó oldal jól tagolt. Tartalma egy E-book (e-learning-et támogató eszközök bemutatásával), mely letölthető. Megtalálható továbbá a blogoknál megszokott Archívum, Címkék szerinti bontásban a bejegyzések, a szerző más weblapjait tartalmazó egység, rövid bemutatkozás. A blog nem tartalmazza rendszeres olvasók listáját, a hozzászólásokból így is látszik, hogy látogatott oldal. A témákhoz változatosan érkeztek hozzászólások: köszönetet, érzelmeket kifejezők (felfedezés öröme), felhasználással, tapasztalatokkal kapcsolatos írások, esetenként segélykérések.

Az angol nyelvtudásom nem mondható jónak, mégis az eredeti angol szöveget is egészen jól fordítottam. Igaz, időnként a gyorsabb haladás céljából bevetettem a Google Fordító szolgáltatását is. A leírások jól követhetők, érthetőek nem számítógéppel foglalkozó pedagógusok számára is.

Én is aktív látogató leszek. Nagyon sok, általam még nem ismert alkalmazást találtam, jó ötletekkel. Megéri újra ide linkelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése